Praktikopgave

Praktikopgave - Billig-fitness.dk

Jeg var i praktik hos Fitness and Nutrition ApS (Billig-Fitness: https://www.billig-fitness.dk/)  i 3 måneder, fra januar-april 2021, som multimediedesignerpraktikant. Efter praktikken var jeg så heldig at fortsætte i studiejob ho dem. 

I min praktikperiode har jeg primært siddet med SoMe og content til webshop og til deres SoMe platforme. Derudover har jeg oprettet kategoritekster og produkter i Shopify. Jeg har som udgangspunkt været den som stod for SoMe platformene Instagram og Facebook, hvor jeg har været ansvarlig for at poste til deres feeds, men også været i kontakt med deres influenceres, hvor jeg har arrangeret giveaways og konkurrencer. Jeg har arbejdet i flere formater under mit forløb – bl.a GIF-formater, med billederedigering og andre grafiske produktioner. 

Da jeg startede i praktik var der rigtig mange ting de havde sat gang i selv, men som haltede grundet travlhed. Jeg startede derfor op med at få instagram og facebook mere aktive, sammen med den anden praktikant Maja. Vi startede ud med at skabe en rød tråd i deres feed, og samtidig få brugt alt det content de havde fået lavet hos Labelless. Med tiden blev arbejdsopgaverne fordelt lidt mere og jeg stod primært for alt SoMe alene, jeg arbejdet meget på at finde ud af hvad deres følgere fandt interesant, her kom vi frem til at content som brugeren kunne få noget ud af fungerede bedst.

Opstart

Jeg blev taget rigtig godt imod fra start. Der manglede en del medarbejder på kontoret grundet corona, men det var egenlig meget rart, så man kunne få en stille opstart. Alle har taget rigtig godt imod mit arbejde, og de kompetencer jeg besidder. Vi startede helt stille og roligt ud med at lærer de forskellige programmer de benytter sig af, at kende. Vi fik en introduktion i det hele, alt fra SEO programmer til arbejdsfordeling tools. Helt fra start fik vi lov til at kaste os ud i forskelige opgaver, og lidt finde den vej vi følte var den rigtige for os, men samtidig med vi fik en del i alt andet også. En af de opgaver vi fik lov at starte ud på var kategori og produkttekster, her skulle vi tænke over vores ordvalg men også SEO, så produktet eller kategorien kunne rangere højt på google når man skriver et bestemt søgeord. En af de kategorisider som skulle have en kærlighånd var Beurer, som er et tysk mærke som også sælges af en masse andre store kæder. Vi gik fra at rangere som nummer nogen og 20, til at rangere som nummer 5 på meget kort tid efter en nyere og forbedret tekst kom på. Derudover har jeg også arbejdet på en kategoritekst til deres brand ShapeNation. 

Undervejs

Som ugerne gik kom der flere tilbage på kontoret, og der blev mere og mere travlt. Der kom en masse opgaver til os, som både blev fulgt til dørs men også måtte vente, andre ting måtte sløjfes da vi fandt ud af undervejs det blev noget skidt. Vi var så heldige at være med til nogle af deres møder, som som deres møde med Labelless, som er et firma der filmer deres annoncer og hvad de ellers får produceret. Det var super interesant at høre om, og samtidig fik vi lov til at være med på de dage hvor de filmede, så vi så hele producerings processen. Vi brugte rigtig meget tid på at finde ud af hvad der fungerede på instagram, hvordan vi kunne få flere følgere og flere til at integrere med vores posts. Både Maja og jeg ønskede at lærer mere til videoproduktion og klipning, derfor kastede vi os ud små projekter hvor vi var ude og filme content til instagram og youtube. Da deres webshop hele tiden fik nye produkter, skulle der selvfølgelig tages en masse produktbilleder, hvilket vi fik lov til at stå for. Det har været vildt fedt at få en viden om fotografering og om hvordan lys og produkter skal stå for at få det bedste resultat. Derudover fik jeg også lov til at snage lige til kundeservice både på mail, facebook og instagram hvilket jeg syntes har været super fint da jeg elsker at yde en god service, men det har også været super rart fordi man lærer virksomheden at kende fra en anden vinkel og man kan pludselig give en hånd med flere steder i virksomheden. Det hele har for mig handlet meget om planlægning, jeg har fx brugt later til at planlægge facebook og instagram posts, så man ikke skal gøre det manuelt hele tiden, og så har jeg virkelig nydt godt at et stykke papir og en kuglepind til at holde styr på de ting jeg skulle nå og i hvilken rækkefølge, til at holde styr på arbejdesopgaver har vi dog også gjort brug af et program der hedder Notion, som er super behjælpelig til det. 

Afslutning og refleksion

Til slut i forløbet havde jeg været igennem en mange forskellige arbejdsopgaver som fx – kundeservice, SoMe, SEO, Shopify, rettelse/oprettelse af ordre, foto og videoproduktion, udarbejdelse af grafisk materiale og influencer strategi. Alle opgaver har været lærerige og rigtig vigtige at få med i rygsækken, jeg har fået et bedre indblik i hvilken del af arbejdet som multimediedesigner der passer til mig. Jeg har forbedret mig både fagligt men også personligt, det har været en udfordring at få metoder fra studiet med ind over vores arbejde, men det var helt klart rart at have dem til sine refleksioner. Vi har her til slut brugt en del tid på at finde ud af hvad vores hovedopgave skal handle om, og er kommet frem til en rigtig fed ide, som omhandler et af virksomhedens brands. Det har været rigtig rart at have mange dygtige personer bag sig gennem hele praktikforløbet, de har alle kunne bidrage med så meget til vores læring. Personligt har jeg elsket at få nogen øjne på ens arbejde, fra personer som faktisk kender sin kundekreds og følgere, det har været super fedt at spare med nogen som vidste hvad de snakkede om, og samtidig også modtage ros og konstruktiv kritik, men samtidig har vi kunne komme med vores input, så der har været plads til alle. Praktikopholdet er endt ud et studiejob indtil jeg er færdiguddannet, med mulighed for fastansættelse, så alt i alt har det været et fantastisk praktikforløb.